Žravá buchta

19.5.2011
Potřebujeme:

na piškot: 5vajec + 170g hladké mouky + 130g cukr krupice + 1 PRDOPEČ na náplň: 2 zakysané smetany ( krémovitá, hustší) + 1 šlehačka ke šlehání + kompotované ovoce (broskve,meruňky, ananas,..)+ cukr podle chuti
na želé: 2 vanilkové pudinky + šťáva z kompotu + voda

Jak na to:

upečeme piškot. = vejce ušleháme s cukrem do pěny - přidáváme mouku a PRDOPEČ. Rozetřeme na pečící papír(n. na plech vymazaný a posypaný strouhankou). Peču při 180° asi 25 min. Po upečení necháme vychladnout.
příprava krému: = Ušleháme šlehačku . Do ušlehané šlehačky přidáme 2 zakysané smetany a pokrájené kompot. ovoce na malé kousky. Podle chuti osladíme, zamícháme a vložíme do lednice = trošku to ztuhne.
připravíme si želé: = šťávu z kompotu rozředíme vodou na 3/4litru. Do trochu rozředěné šťávy dáme 2 vanilk. pudinky, zbylou šťávu dáme vařit. Vmícháme směs s pudinkem, mícháme 2 min. Po vychladnutí lijeme na krém.Na konec dáme do lednice, aby nám to více ztuhlo.

Podobné recepty:

Pudingová buchta se zakysanou smetanou, Tvarohová buchta, Americká buchta, Kefírová buchta, Hnědá buchta s tvarohem