Buchta

19.5.2011
Potřebujeme:

1 Máslo nebo Hera, 2 skleničky cukru, 1 sklenička vlažné vody, 3 lžíce kakaa, 1 lžíce rumu, 4 celá vejce, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 2 skleničky polohrubé mouky. Tuk a hrubá mouka na vymazání plechu nebo formy, něco na posypání - kokos, mandle, ořechy

Jak na to:

pozor: přísady jsou psané na množství, které dáváme na PLECH. Do dortové formy 1/2 dávka.
Smícháme v míse: máslo nebo Heru, 2 skleničky cukru, 1 skleničku vlažné vody, 3 lžíce kakaa. Smícháme, odlijeme z toho 1 skleničku, přidáme k ní lžíci rumu a necháme stát na topení. Do zbytku tekuté směsi přidáme 4 celá vejce, 1 vanilk. cukr, 1 pr. do peč., 2 skleničky mouky. Smícháme, nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu nebo formy a pečeme ve vyhřáté troubě asi 1/2 hodiny. Na horkou buchtu nalijeme zamíchanou směs z topení ve skleničce a sypeme dle libosti - my nejraději kokosem.

Podobné recepty:

Pudingová buchta se zakysanou smetanou, Tvarohová buchta, Americká buchta, Kefírová buchta, Hnědá buchta s tvarohem