Maso na gril
20.4.2008

maso, ml. pepř, sl. paprika, kari koření, vegeta (podravka),maggi (klasik), sůl, česnek, olej. Pokud to nebudeme dělat na grilu, ale na pánvi, dáme místo oleje vejce a solamyl.
Jak na to:3/4kg masa (kuřecí, vepřové) nakrájíme na plátky. A naložíme do tohoto: 3/4 lžičky mletého pepře, sladké papriky, kari koření vegety, 2,5 lžičky soli, 2 lžíce maggi (klasik), 5 rozdrcených stroužků česneku, olej dle potřeby. Zamícháme a naložíme maso na cca 24 hodin. A můžeme grilovat. Pokud to budeme dělat na pánvi na oleji, tak olej ve směsi nahradíme 3 vejci a 3 lžíci solamylu.
Příloha: vhodné jsou hranolky
Zapečené vepřové ze sýrem, Minutky z jelena, Krůtí špízy, Kuře v ukrajinské marinádě, Klobásový pamlsek