Pórková polévka
13.6.2011

1 velký pórek, 10dkg strouhaného eidamu, 50g másla, 40g hl. mouky, 750ml vývaru (dávám většinou víc, tak 1,25l), 1 hrnek mléka, 1 žloutek, sůl, pepř
Jak na to:Ve vývaru uvaříme nakrájený pórek a mezitím si z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou rozředíme vývarem s pórkem. Polévku osolíme, opepříme, zašleháme mléko s vajíčkem (dávám klidně i 2 celá vajíčka) a nakonec zamícháme strouhaný sýr.Polévka je hodně hustá, takže je vhodný třeba k zasycení na večeři. Můžeme do ní dát i na kostičky nakrájený opečený chléb.
Podobné recepty:Pórková polévka, Pórková polévka, Porková polévka, Chutná pórková polévka, Zdravá pórková polévka