Kachnička na zelí a křenu s medem

Potřebujeme:

jedna pěkná kachnička rozpůlená, zelí kysané, křen strouhaný, kmín, sůl, červené víno, med, sojová omáčka, worcesterová omáčka

Jak na to:

Do většího pekáče rozprostřeme směs kysaného zelí a objemově stejného množství strouhaného křenu. Na toto lůžko položíme půlky kachničky kůží vzhůru, posolíme, pokmínujeme a pečeme v troubě do světle béžova. Jakmile je barvy docíleno, smícháme cca 2 dl červeného vína, dvě lžíce medu, lžíci sojovky a lžíci worcesteru a touto směsí s láskou kachničku při dalším pečení potíráme tak dlouho, až je její barva tmavě-hnědozlatá. Zelí s křenem, nezakryté kachničkou zčerná a odstraníme ho. Pod kachničkou je přesná porce, příslušející k ní.

Příloha:
knedlíky špekové nebo bramborové

Podobné recepty:

Zelí s křenem, Zelný salát, Zelí s křenem a cibulí, Rokfortová pomazánka s koňakem, Rychlý zelný salát