Mandlová buchta

15.4.2011
Potřebujeme:

1 hrnek šlehačky, 1 hrnek cukru krupice, 2 hrnky hladké mouky, 3 vajíčka, 1 peč.prášek
POLEVA: 125 g tekutého másla, 1/2 hrnku cukru krupice, 100 g mandlových plátků, 3 lžíce mléka

Jak na to:

Vymícháme těsto,které vylijeme na plech,ještě než je buchta upečená,cca po 20 minutách,už musí být na dotek lehce pevná,vyndáme a rozetřeme na těsto polevu a pečeme dalších asi 10-15 minut.Mandličky jsou pěkně obalené cukrem a křupavé. Mám vyzkoušeno,že nejlepší jsou opravdu lístky mandlí,sekané už jsou příliš hrubé,tyto se přímo rozpadnou na jazyku.

Podobné recepty:

Pudingová buchta se zakysanou smetanou, Baileys, Tvarohová buchta, Tiramisu, Americká buchta