Likér pro každou příležitost
16.4.2008
2 salka, 1/2l rumu, podle chuti mléko
Jak na to:Tři hodinky povaříme salko v plechovce v hrnci plném vody, neustále doléváme vodu, aby se z hrnce nevypařila (plechovky musí být neustále pod vodou). Po třech hodinkách vylijeme vodu a necháme plechovky salka vychladnout. Poté opatrně otevřeme. Do zapnutého mixéru nalijeme rum a po lžičkách vhazujeme uvařené salko, až tam dáme úplně všechno. Necháme ještě mixovat zhruba 15 minut, vypneme a podle chuti přilijeme trošičku mléka (pokud přidáme mléko ještě na malou chviličku zapneme mixér). Ve finále přelijeme do vypláchnutích lahví a necháme odpočinout a dáme do ledničky.
Podobné recepty:Jahodový sen, Vaječný likér, Vanilkový likér, Griotte coctail, Slaná kytka