Krabí kostičky s bambusem

16.4.2008
Potřebujeme:

800 g krabího masa (očištěné, nakrájené na kostičky), 2 bílky, 2 lžíce Solamylu, 1 lžička vody, 5 lžic oleje, sůl dle chuti, 200 g bambusových výhonků (nakrájených na plátky), 1 pórek (nakrájený na kolečka), 200 ml hovězího vývaru (může být z kostky), 3 lžíce červeného vína, 1 lžička Glutasolu, 1 lžička Solamylu na zahuštění

Jak na to:

Nakrájené krabí maso smícháme s rozšlehaným bílkem, Solamylem, solí a dobře promícháme. Na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova, vyjmeme a necháme okapat. Na zbylý olej přidáme bambusové výhonky, pórek, víno, Glutasol, zalijeme vývarem a dusíme 1-2 minuty. Nakonec přidáme krabí maso, zahustíme Solamylem rozmíchaným s vodou a ještě krátce povaříme. Dle chuti osolíme. Podáváme s rýží.

Podobné recepty:

Krabí pomazánka, Krabí pomazánka, Krabí salát, Salát od barči, Krabí salát