Španělský ptáček podle babiček

Potřebujeme:

plátky masa - hovězí, z králičích hřbetů, z vepřové kýty nebo kuřecích prsou, 2 vejce natvrdo, 2 sladkokyselé okurky, 10 dkg slaniny, 2 nožičky dietních párků nebo kousek jiné uzeniny, 2 cibule, hořčice, hladká mouka, olej, masox (bujón), sůl, pepř, sojová omáčka

Jak na to:

Plátky masa zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. 1 cibuli zpěníme na oleji, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, plátky masa krátce opečeme, vyjmeme, vložíme masox (bujón) a nasypeme hladkou mouku. Vytvoříme tmavší jíšku, zalijeme vodou a přivedeme k varu.

Do hrnce nasypeme pokrájené vejce, okurky, druhou cibuli, uzeninu a vložíme maso. Nakonec ještě trochu osolíme, opepříme, dáme sójovou omáčku a vaříme.

V tlakovém hrnci vaříme omáčku asi 20 minut, v obyčejném hrnci 35 - 40 minut. Po vypnutí přidáme do omáčky 1 lžíci hořčice a příp. ještě dochutíme.

Podáváme s knedlíkem nebo rýží.

Autor receptu: Ivus

Podobné recepty:

Španělský ptáček, Španělský rybí salát, Krevety po španělsky, Sekaná ala ptáček, Pstruh po španělsky