Kuřecí prsíčka pod peřinkou

Potřebujeme:

4 plátky kuřecích prsíček, 1/2 kg drůbeží nebo míchané sekané, 4 plátky sýra, 1/2 dcl olivového oleje, sůl, pepř

Jak na to:

Postup přípravy:
Kuřecí prsíčka naklepeme, osolíme, opepříme a dáme na olivovým olejem vymazaný pekáček. Každou porci přikryjeme kopečkem běžně ochucené sekané tak, aby bylo kuřecí prsíčko zakryté, pokapeme olivovým olejem a dáme zapéct do trouby. Před dopečením položíme na každou porci plátek sýra a necháme ho mírně roztavit. Podáváme s bramborovou kaší.

Obměna:
Kuřecí prsíčka naklepeme, osolíme, okmínujeme, potřeme rozdrceným česnekem a položíme na sádlem vymazaný pekáček. Na každou porci dáme hrstku syrového kysaného zelí a zakryjeme peřinkou ze sekané. Pokapeme rozpuštěným sádlem a dáme do trouby zapéct. Ke konci pečení mírně podlejeme vodou.
Podáváme s bramborovým, nebo kynutým knedlíkem.

Podobné recepty:

Prsíčka pod peřinkou, Kuřecí prsíčka labužník, Kuřecí prsíčka plňené slaninou a čabajkou, Kuřecí prsíčka delikates, Prsíčka zapečená se smetanou