Vepřový bůček se zeleninou

Potřebujeme:

500 g vepřového bůčku, sůl, 80 g sádla, 3 cibule, mletá červená paprika, pepř, 40 g rajčatového protlaku, 2 stroužky česneku, 300 g zeleninové papriky, 200 g rajčat, 120 g rýže, vývar, zelená petrželka

Jak na to:

Bůček očistíme, omyjeme, nakrájíme na kostičky, osolíme, rychle opečeme v rozehřátém sádle a vyjmeme.
Ve výpeku osmažíme očištěnou nakrájenou cibuli, přidáme mletou červenou papriku, pepř, rajčatový protlak a česnek utřený se solí.
Podlijeme vodou, přidáme opečené maso a dusíme asi půl hodiny. Pak přidáme očištěnou nakrájenou papriku, rajčata a omytou rýži, zalijeme vývarem a vaříme asi 10 minut. Nakonec přikryjeme a udusíme ve vyhřáté troubě doměkka.
Podáváme posypané sekanou zelenou petrželkou.

Podobné recepty:

Vepřový bůček s bambusovými výhonky, Vepřový bůček s fazolkami, Pečený bůček s kůží, Šumavská vepřová, Šopronský vepřový bůček