Velikonoční perníky

Potřebujeme:

Těsto: 1/2 kg hladké mouky, 1 lžička kypřícího prášku do perníku, 1 lžička jedlé sody, 150 g moučkového cukru, 100 g medu, 50 g másla, 1 vejce, 1 žloutek, skořice, mletý hřebíček

Poleva: 1 bílek, 150 g moučkového cukru, 2 lžíce citronové šťávy

Jak na to:

Na desku prosejte mouku, přidejte kypřící prášek, jedlou sodu, moučkový cukr, med, změklé máslo, vejce, žloutek, skořici a hřebíček.
Ze surovin vypracujte vláčné těsto, které na 12 hodin odložte na chladné místo. Pak na pomoučeném vále těsto rozválejte na tenký plát, formičkami vykrojte různé tvary a uložte je na vymazaný plech.
Vložte do vyhřáté trouby a upečte. Vychladlé perníčky ozdobte polevou.
Poleva: Z bílku, moučkového cukru a citronové šťávy vyšlehejte hustou polevu.

Podobné recepty:

Bílá poleva na perníky, Perníky, Velikonoční hrudka, Perníky, Velikonoční perníky