Lupínky v čokoládě

9.12.2011
Potřebujeme:

100 g - polotovary na smažení, 100 g - čokoláda na vaření, 20 g - máslo,
100 ml - mléko

Jak na to:

Nejdříve si připravíme lupínky ke smažení. Tyto polotovary poté usmažíme ve fritovacím hrnci nebo na pánvičce při teplotě 180 – 200 °C. Pokud po několika sekundách zvětší svůj objem a získají zlatavou barvu, tak má olej správnou teplotu. Nabereme hrst snacků a opatrně je vhodíme do rozpáleného oleje. Snacky jsou hotové během 5-10 vteřin.
Čokoládu začneme připravovat ihned poté, abychom měli snacky stále teplé a křupavé. Rozehřejeme velmi pozvolna 100 ml mléka a přidáme čokoládu. Pozvolna mícháme několik minut. Nakonec přidáme 20g másla a čekáme, až se rozpustí. Teď už jen snacky polijeme horkou čokoládou. Doporučujeme čokoládu nechat na snackách zchladit 5-10 min v lednici.

Autor receptu: nlenka2

Podobné recepty:

Kukuřičné lupínky v čokoládě, Sezamová kuřecí řízky, Banány s piškoty v čokoládě, Banány s piškoty v čokoládě, Mexická zmrzlina