Kuře na kari se zeleninou

Potřebujeme:

200 g celeru, pórek, 2 červené papriky, 2 cibule, 4 mrkve, 5 lžic oleje, 4 kuřecí prsa, sůl, pepř, 1 lžička mleté ​​papriky, 1 lžíce kari koření, 100 g rozinek, 200 g rýže, 375 ml zeleninového vývaru , nať

Jak na to:

Celer omyjeme a nakrájíme na kousky. Papriku opláchneme, rozpůlíme, vykrojíme jádřinec a vnitřní žebra nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme na osminky. Mrkev omyjeme, očistíme a nadrobno pokrájíme. Na pánvi rozpálíme olej. Prsíčka opepříme, osolíme, přidáme červenou papriku, kari koření a pečeme 5 min po obou stranách. Přidáme zeleninu, rozinky, rýži a podusíme. Ochutíme solí, pepřem, paprikou a kari kořením. Potom přilijeme zeleninový vývar a přikryté dusíme ještě asi 30 min. Nať omyjeme, osušíme a nadrobno pokrájíme. Kuřecí kari vydatně posypeme natí a podáváme horké.

Podobné recepty:

Indické kuře s jogurtem, Kuře tří hořčic, Kuře tří hořčic, Opilé kuře, Kuře s kari kořením