Výborné dušené zelí

16.4.2008
Potřebujeme:

500 g kysaného zelí, 2 cibule, 4 lžíce oleje, 1/2 brambory, 1 lžíce hladké mouky, sůl, kmín, ocet, cukr

Jak na to:

Zelí slijeme, necháme okapat a rozkrájíme. Zalijeme vodou přidáme kmín a dusíme do poloměkka. Na rozpáleném oleji orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli do hněda. až cibule lehce zhnědne, přidáme 2 kávové lžičky cukru, necháme zkaramelizovat. Přidáme k zelí. Bramboru oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, přidáme mouku a promícháme. Touto směsí zahustíme zelí a ještě chvíli dusíme. Nakonec přidáme ocet, cukr a sůl podle chuti, jak kdo má rád.

Podobné recepty:

Dušené pekingské zelí na másle, Dušené červené zelí, Dušené červené zelí, Dušené červené zelí, Dušené červené zelí