Kachna s ořechovou nádivkou

18.10.2011
Potřebujeme:

1 malá ne tlustá kachna, sůl, 2 šálky nastrouhané housky, 60 g rozpuštěného másla, 60 g rozsekaných rozinek, 60 g rozsekaných vlašských ořechů, mletý pepř, tymián, 1 vejce

Jak na to:

Vykuchanou kachnu očistíme, osušíme, osolíme a krční otvor zašijeme. Z dalších uvedených přísad smícháme nádivku, kterou kachnu volně naplníme. Pak kachnu zašijeme a v troubě ji pečeme zpočátku přikrytou. Po změknutí ji odkryjeme a prudce opečeme dohněda. Podáváme s houskovým knedlíkem a s jablečnou omáčkou nebo s jablečným pyré.

Podobné recepty:

Kachna na medu, Majoránková pečená kachna, Zapečené palačinky s ořechovou nádivkou, Plněná kachna, Ořechový cop