Zasněžení sněhuláci

Potřebujeme:

Těsto: 1 balení pomocníka na kynuté těsto Expres, 300 g hladké mouky, 25 g cukru, 1 KL soli, 150 ml vody, 40 ml oleje, 1 vejce, 1 vejce na potření
Náplň: 500 g bílého jogurtu, 50 g moučkového cukru, 1 balíček želatinového ztužovače, 100 ml vlažné vody
Na ozdobení: 1 balíček tmavé polevy, 2 zarovnané PL moučkového cukru

Jak na to:

Těsto připravíme z pomocníka na kynuté těsto s moukou, cukrem, solí, vodou, olejem a vejcem podle návodu. Vyválíme ho na tloušťku asi 1 cm. Formičkou vykrojíme sněhuláky. Poklademe na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme. Pečeme 15 min. Po vychladnutí je podélně rozřízneme. Na náplň smícháme jogurt s cukrem. Želatinový ztužovač připravíme s vodou, vmícháme do jogurtu a vložíme na 20 minut do chladničky. Na spodní část sněhuláky naneseme 3 náplně a přiklopíme vrchní částí. Zbylou náplní párátkem vytvoříme tečky jako oči a knoflíky. Polevu rozpustíme a vytvoříme zorničky. Klobouk vytvoříme namáčením do malého množství polevy. Poprášíme moučkovým cukrem.
Tip: Na vykrajování můžeme použít i jiné formičky s vánočním motivem. Dětem tak můžete vytvořit zasněžené stromky či hvězdičky.