Vánoční cukroví

Potřebujeme:

Těsto: 1 vanilkový lusk Bourbon, 170 g moučkového cukru, 380 g hladké mouky, 250 g změklého másla nebo margarínu, 1 vejce, 1 žloutek
Náplň: 1 čokoládově-oříškový krém (typu Nutella)
Na ozdobení: 1 balení sněhových vloček, 1 balíček tmavé polevy

Jak na to:

Podélně rozkrojíme vanilkový lusk, vyškrábeme z něj dužinu a zamícháme ji do moučkového cukru. Smícháme mouku, máslo nebo margarín, cukr s dužinou ze struku, vejce a žloutek a vypracujeme hladké těsto. Na půl hodiny uložíme do chladničky. Z těsta vyválíme plát o tloušťce 3 mm a vykrajujeme různé tvary, naskládáme na plech a pečeme. Pečeme 12 min. Upečené pečivo necháme vychladnout a vždy 2 kousky slepíme krémem. Na ozdobení připravíme polevu. Polijeme povrch pečiva a ještě tekutou polevu ozdobíme cukrovými sněhovými vločkami. Necháme ztuhnout a uložíme na chladné místo.
Tip: Pokud nemáte moučkový cukr můžete ho získat z krystalového cukru. Rozemele krystalový cukr v elektrickém mlýnku na kávu. Nebo dejte krystalový cukr mezi dvě utěrky a zlehka ho přežehlit, dostanete moučkový cukr.

Podobné recepty:

Novoroční bábovka, Vánoční cukroví, Vánoční opilci, Bábovka ze zbylého cukroví, Drobné vánoční cukroví - lepené očka