Svatomartinský dort

19.10.2011
Potřebujeme:

Těsto: 150 g změklého másla nebo margarínu, 70 g moučkového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 2 vejce, 4 žloutky, 150 g hořké čokolády, 150 g hladké mouky, 1 KL kypřícího prášku do pečiva, 2 lžíce kakaa, 4 bílky, 70 g cukru
Na ozdobení: 450 g rybízové ​​marmelády, 1 balíček polevy tmavé

Jak na to:

Na přípravu těsta vymícháme máslo nebo margarín s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Zašleháme vejce a žloutky, krátce vymícháme rozpuštěnou čokoládu. Smícháme mouku s kypřícím práškem a kakaem, prosejeme do směsi a zamícháme do hmoty. Těsto nalijeme do dortové formy, uhladíme a pečeme 35 min. korpus potřeme polovinou marmelády, zbytkem potřeme povrch a okraje dortu. Polevu rozpustíme podle návodu na obalu a polijeme jí dort.
Tip: I čokoláda se dá nahradit. 30 g hořké čokolády nahradíme 3 lžíce kakaa + 1 PL másla nebo jiného tuku a přidáme 3 PL cukru.

Podobné recepty:

Vídeňský dort, Ořechově - kávová dort, Sachr dort, Piškotový dort, Smetanový dort