Danči guláš se švestkami v perníkové omáčce

19.10.2011
Potřebujeme:

100 g sušené švestky, 100 g jablečná šťáva, trochu skořice, 100 g olej, 1000 g Danči maso, sůl, pepř, 100 g mrkev, 100 g celer, 150 g cibule, 50 g propasírovanou uvařené rajčata, bobkový list, jalovec, 0 , 5 l červené víno, 100 g perník

Jak na to:

Sušené švestky namočíme do jablečné šťávy a přidáme skořici. Maso opečeme na oleji, osolíme, okořeníme, zeleninu nakrájíme na kostičky a přidáme k masu spolu opečeme. Přidáme vařené rajčata, bobkový list a jalovec. Přilijeme červené víno, vodu a vaříme asi hodinu a půl. Maso a zeleninu vyjmeme, zeleninu propasírujeme do šťávy. Perník nastrouháme, vmícháme do šťávy a necháme rozpustit. Maso vrátíme do omáčky, přidáme švestky a prohřejeme.

Podobné recepty:

Daňčí guláš se švestkami v perníkové omáčce podle Stezek dědictví, Guláš ze zvěřiny, Jablkový salát se švestkami, Perníkové trifle, Bramborová polévka se švestkami