Metrový zákusek

14.11.2011
Potřebujeme:

2 balení Bebe sušenek (např. střídáme čokoládový s vanilkovým sušenek), 0,5 L mléka, 1 Zlatý klas, 250 g másla, 0,05 L rum, 4 vanilkové cukry, 1 žloutek, 2 polévkové lžíce (PL) moučkový cukr
drobenku : ořechy, kokos, čokoláda

Jak na to:

Uvaříme Zlatý klas s jedním žloutkem a 2 vanilk.cukry. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Máslo pokojové teploty (ne rozpuštěné) vyšleháme s 2 vanilk.cukry a 2 PL moučkového cukru. Po chvíli šlehání přidáme do másla 0,05 L (panáky) rumu. Puding vmícháme postupně do vyšlehaného másla, aby vznikl jemný krém. Připravíme si alobal na délku zákusku cca ½ m + rezerva na zabalení, keks natíráme krémem asi v tloušťce jednoho bebe sušenky, ať se dostatečně nasákne. Nakonec potřeme z každé strany krémem a posypeme nastrouhaným ořechy nebo kokosem. Zabalíme do alobalu, dáme ztuhnout do lednice (alespoň na 5 hod., ideálně den předem - na noc). Vychladlý můžeme ještě dozdobit čokoládou. Krájíme na šikmo.

Podobné recepty:

Metrový koláč z be-be sušenek, Banánový karamel, Cool metrový koláč, Mandlový pohár s tvarohem, Svěží pudinkový zákusek