Polévka zuppa di pomodoro

Potřebujeme:

200 g těstovin, 2 lžičky solamylu, 1 lžičku mletého pepře, 1 l vody, 1 svazek bazalky, 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, 1 cibuli, 1 plechovku fazolí v rajčatové omáčce, 1 plechovku rajčatového protlaku

Jak na to:

Zeleninu a bylinky očistíme a nasekáme. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. V hrnci rozpálíme olej a cibulku s česnekem na něm orestujeme. Přidáme rajčatový protlak, fazole i s nálevem a podlijeme vodou. Hrnec přikryjeme pokličkou a asi 15 minut zvolna vaříme. Uvařené těstoviny dáme do polévky, dochutíme solí, pepřem a nasekanou bazalkou. Podle potřeby zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody. Polévku Zuppa di pomodoro rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Podobné recepty:

Syrakuská rybí polévka, Pizza s rucollou, Těstoviny penne s rajčatově-smetanovou omáčkou, Zapečený lilek, Pizza koláč