Bramborové knedlíky

Potřebujeme:

brambory 1 kg, 3 lžíce krupice, sůl, l lžíci sádla

Jak na to:

Očištěné brambory rozdělíme tak, že z celkové hmotnosti 2 / 3 nastrouháme na struhadle a 1 / 3 uvaříme ve slané vodě. Uvařené vychladlé brambory prolisujeme. Brambory nastrouháme, vložíme do starší utěrky a zlehka z nich vymačkáme vodu. Takto připravené brambory smícháme s vařenými brambory, přidáme vepřové sádlo, sůl, krupici a vypracujeme těsto. Z těsta formujeme kuličky - válečky (tak jako švestkové knedlíky) a vaříme ve vodě pomalu 35-40 min. Podáme k pečenému masu s dušeným zelím.

Podobné recepty:

Plněné bramborové knedlíky, Bramborové knedlíky, Bramborové knedlíky bez masa z horkých brambor, Bramborové knedlíky s smaženici, Bramborové knedlíky