Vaječná tlačenka

18.10.2011
Potřebujeme:

20 g práškové želatiny, 300 ml studené vody, 300 g mražené zeleniny (kukuřice, hrášek, mrkev), 150 g bílého jogurtu, 125 g majonézy, 1 PL octa, 150 g šunky, 3 vejce natvrdo, 1 PL nahrubo nastrouhanou mrkev, bílé pepř, sůl

Jak na to:

Zeleninu vsypeme do vroucí vody, krátce povaříme, přecedíme a necháme vychladnout. Jogurt promícháme s majonézou, osolíme, opepříme a při kapeme ocet. Nabobtnalou želatinu za stálého míchání zahříváme ve vodní lázni až se rozpustí. Do vychladlé želatiny vmícháme jogurtovou hmotu. Na dno formy vyložené fólií nalijeme část jogurtové majonézy a necháme ztuhnout. Do zbytku hmoty vmícháme uvařenou zeleninu a nadrobno nakrájenou šunku. Vejce položíme do formy za sebou a kolem nich urovnáme ochucenou jogurtovou hmotu, až je zcela zakryjeme. Povrch uhladíme a necháme přes noc ztuhnout.

Podobné recepty:

Tlačenka s cibulí a octem, Vaječná tlačenka, Vaječná tlačenka, Vaječná tlačenka se sýrem, Vaječná tlačenka