Velikonoční masový chlebíček

Potřebujeme:

Těsto: 200 g polohrubé mouky, jedno vejce, 100 g másla, sůl, jednu až dvě lžíce mléka
Náplň: 150 g mletého vepřového masa, 150 g mletého hovězího masa, jeden rohlík, sůl, pepř, nasekanou petrželku, majoránku, dva stroužky prolisovaného česneku, 80 g měkkého salámu, 80 g barevných paprik

Jak na to:

Polohrubou mouku smícháme se změklým máslem, s vejcem a se solí. Vypracujeme hladké těsto, které rozválíme na pomoučněném vále. Formu na srnčí hřbet vymažeme a vysypeme moukou. Část vyváleného těsta odložíme a zbytkem vyložíme dno a boky formy. Pak do ní vložíme poloviční část mletého masa, přidáme kolečka měkkého salámu, nakrájené barevné papriky a zbývající část mletého masa. Naplněnou formu přikryjeme odloženým těstem a vložíme ji do vyhřáté trouby péct. Upečené a vychladlé maso vyklopíme z formy a podáváme.
Náplň: Rohlík natrháme na menší kousky a zalijeme ho vodou. Mleté vepřové a hovězí maso ochutíme solí, pepřem, sekanou petrželkou, majoránkou a prolisovaným česnekem. Přidáme celé vejce, vyždímaný rohlík a spolu promícháme.

Podobné recepty:

Biskupský ovocný chlebíček, Kokosový chlebíček, Velikonoční masový chlebíček, Velikonoční masový chlebíček, Banánový chlebíček od Filomeni