Jehněčí žebírko plněné sušenými fíky

Potřebujeme:

800 g jehněčího žebírka, 200 g sušených fíků, olivový olej, 3 stroužky česneku, sůl, grilovací koření, 20 g hořké čokolády, 0,02 dcl koňaku, 20 g maizeny, 20 kusů liči, 4 kusy čerstvých fíků, 800 g čočky, 200 g mrkve, 200 g celeru, 1 cibuli, 2 stroužky česneku, olivový olej, sůl, vegetu, pepř

Jak na to:

Omyté a porcované žebírka nařízneme, vytvoříme kapsu, osolíme, opepříme a plníme sušenými fíky. Naplněné z obou stran na rozehřátém olivovém oleji a odlity vodou dáme péct do rozehřáté trouby. Když je maso upečené, vyjmeme ho, odstraníme jehly a šťávu dochutíme kouskem hořké čokolády a koňakem. Podle potřeby necháme šťávu redukovat a zahustíme maizenou.
Připravíme si čočková ragú: Předem namočenou čočku uvaříme v osolené vodě a scedíme. Na rozehřátém oleji orestujeme pokrájenou cibulku a očištěnou zeleninu pokrájenou na kostky. Podlijeme vodou, osolíme, opepříme a přikryté dusíme doměkka. Když je zelenina hotová, přimícháme uvařenou čočku. Na talíř dáváme jako základ čočková ragú a navrch jehněčí žebírka. Talíř můžeme zdobit nakrájenou a stlačenou čerstvou Figo a pár kousky liči.

Podobné recepty:

Plněné vánoční fíky, Fíková salám, Jehněčí maso na zelenině, Jehněčí žebírka na bylinkách, Ovocný salát