Vánoční zelňačka

Potřebujeme:

½ kg masa z vepřového kolena, dvě dobře vyuzenou klobásy, 500 g kysaného zelí, 4 menší brambory, 2 cibule, 2-3 stroužky česneku, 4 lžíce sušených hub, sůl, 3 lžičky mleté ​​červené papriky, bobkový list, pepř, olej

Jak na to:

Vepřové koleno a klobásu uvaříme ve vodě doměkka. V druhém hrnci na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, česnek, posypeme mletou červenou paprikou a zalijeme vývarem z kolena a klobásy. Přidáme nadrobno nakrájené očištěné brambory, povaříme, pak přisypeme pokrájenou kysané zelí, houby, které jsme předtím na deset minut namočili do studené vody, bobkový list, pepř a mírně osolíme. Uvaříme a nakonec přidáme nakrájené maso a klobásu.

Podobné recepty:

Novoroční bábovka, Vánoční zelňačka pro vegetariány, Vánoční zelňačka s uzeným tofu, Vánoční cukroví, Vánoční opilci