Zapékané zelí s masem

6.10.2011
Potřebujeme:

4 porce: 80 g rýže, 500 g mletého masa z vepřového plece, 2 lžičky pepře čubrica, větší cibuli, 500 g kysaného zelí, 300 g sterilovaných rajčat, 200 ml zakysané smetany, bylinky na ozdobu

Jak na to:

Rýži propláchněte vodou a uvařte. Pak ji na sítu ochlaďte pod studenou vodou a nechte okapat. Smíchejte ji s masem, přidejte čubrica a ze směsi vytvarujte malé šišky. Oloupanou cibuli nakrájejte na kolečka. Na dno pekáče dejte polovinu odkapané zelí a poklademe na ni masové šišky. Posypte jejich cibulí a přikryjte druhou částí zelí. Poslední vrstvu vytvořte z okapaných rajčat (bez slupky). Pekáč dejte do trouby vyhřáté na 180 C a pečte asi 45 min. Povrch natřete smetanou a ještě 12 min zapékáme.

Podobné recepty:

Zelné palačinky s uzeným masem, Zapékané bramborové zelí, Vepřové maso zapékané v červené zelí, Košovské zelí s uzeným masem, Zapékané karbanátky