Čína

11.10.2011
Potřebujeme:

2 kuřecí prsa, 1 KL soli, 2 KL cukru, 1 KL pepře, 1 KL kari koření, 1 špetku štiplavé papriky, 2 lžíce solamylu, 6 PL oleje, 1 vajíčko, 1 KL sójové omáčky, 3 česneku, 1 cibuli

Jak na to:

Kuřecí prsa nakrájíme na kostky. Postupně přidáváme lžičku soli, cukr, pepř, kari koření, pálivou papriku, olej, vajíčko, česnek a na konec kaši ze solamylu. Hotovou směs dáme do chladničky na 5 hodin. Pak dáme na pánev olej a nakrájenou cibuli, kterou zpěníme do zlatová. Potom vložíme připravenou směs z chladničky, kterou podusíme asi 10 minut. Podávat můžeme spolu s rýží a přílohou.
Kaše ze solamylu: 2 lžičky solamylu a smícháme s 3 dcl studené vody.

Podobné recepty:

Čína ala Nikola, Čína, Čína-sojovka, Cuketový zapečený nákyp, Kuřecí maso s pórkem, žampioóny a sterilovaným hráškem