Solamylové cukrovinky

Potřebujeme:

30 dkg hladké mouky, 20 dkg solamylu, 20 dkg moučkového cukru, 30 dkg rostlinného tuku (Hera), 2 žloutky, šťávu z jednoho citrónu nebo 3 lžičky citrónky, rybízová marmeláda (nejlépe domácí), čokoládu na vaření

Jak na to:

V míse smícháme rukou mouku, solamyl, cukru, přidáme nakrájený tuk a žloutky a citrónovou šťávu. Zapracujeme vláčné těsto - má velmi příjemnou konzistenci, barvu i vůni. Zabalíme ho do sáčku nebo fólie a necháme nejméně dvě hodiny odpočinout (vůbec nevadí, bude to přes noc). Z odpočinutého těsta po částech rozválíme na pomoučněném podložce pláty cca 3 mm a vykrajujeme tvary (kladný počet), které klademe na tukem vymazaný plech (případně můžeme použít papír na pečení). Pečeme v dobře vyhřáté troubě cca 8-10 minut (Pozor - koláčky musí být i po upečení velmi světlé). Vychladlé tvary spojujeme rybízovou marmeládou a zdobíme čokoládou.

Podobné recepty:

Čokoládové cukrovinky, Anglické cukrovinky, Cukrovinky, Smajlíkový dort, Čokoládové tyčinky s marmeládou