Kuře se zeleninovou nádivkou

Potřebujeme:

1 kuře, 1 rohlík, 100 g mrkve, 60 g celeru, 50 g petržele, 100 g květáku, 1 vejce, 30 g másla, sůl, trochu strouhanky, citrónovou šťávu

Jak na to:

Kuře omyjeme a osolíme, játra a srdce z kuřete umeleme. K mletým vnitřnostem přidáme na malé kostičky pokrájený rohlík, nastrouhanou mrkev, celer, petržel a posekaný květák. Pak přimícháme máslo utřené se žloutkem, osolíme a nakonec náplň podle potřeby zahustíme prosátou strouhankou a zkypřit vyšlehaným bílkem. Připravené kuře naplníme nádivkou, dáme na pekáč a v troubě upečeme. Během pečení podle potřeby podléváme horkou vodou. Ještě před dopečením můžeme kuře obložit plátky zeleniny a dopéct. Hotové kuře rozdělíme na porce a obložíme zeleninou, kterou pokapeme citronovou šťávou. Podáváme s vařenými brambory nebo s dušenou rýží.

Podobné recepty:

Kuře s kukuřičnou nádivkou, Kuře na francouzský, Plněné kuře špagetami, Plněné kuře špagetami, Italské kuře s nádivkou