Lasagne

Potřebujeme:

400 g hovězího masa, stroužek česneku, pepř oregano, trošku oleje, 1 l rajčatové šťávy, 3 velké cibule, sáček směsi na přípravu boloňských špaget, 1 lžičku worcestrové omáčky, 2 krabičky Lasagne

Jak na to:

3 velké cibule, nakrájené na kostičky, osmahneme v trošce oleje. Přidáme do rajčatové šťávy, protlaku nebo několika oblanžírovaných rajčat v kouscích, ochucené pár kapkami worcesterové omáčky, které vaříme v jiném hrnci. Na původní pánvičce po restování cibule osmahneme mleté ​​hovězí maso. Okořeníme orgánem a rozmačkaného nebo přetřením česnekem. Upravené maso vložíme do hrnce s rajčatovou omáčkou. Na závěr vsypeme směs na přípravu boloňských špaget. Na dno zapékací misky nejdříve naložíme vrstvu rajčatové směsi. Na ni naskládáme vařené, lasagne na celou plochu v jedné vrstvě. Zalijeme sýrovou omáčkou, pokud je příliš hustá, rozetřeme rovnoměrně i do rohů. Následuje znovu vrstva rajčatové směsi, druhá vrstva lasagne a na vrch přijde sýrová omáčka. Počet vrstev záleží na velikosti zapékací misky. Pokud nám zvýšil kousek strouhaného sýra, posypeme jím povrch omáčky a necháme zapékat v troubě při 160 stupních 40 minut. Podáváme se salátem z čerstvé zeleniny, také skvěle chutná s česnekovým chlebem.

Podobné recepty:

Kuřecí prsa zapékané s lasagnemy, Rychlé špenátové lasagne, Ovocné lasagne s jogurtem, Cuketové lasagne, Lasagne Frankie