Plněné housky

Potřebujeme:

8 housek, 1 vepřovou nebo játrovou paštiku, 3 lžíce oleje, 2 vejce, 1 cibuli, majoránka, hořčici, 200 ml smetany ke šlehání, pepř, sůl

Jak na to:

Z housek odkrojíme vrchní část a jejich střídku vydlabeme - i z ukrojený klobouků. Jedno vejce uvaříme natvrdo. Nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme vydlabance a osmahneme. Po vychladnutí do směsi přidáme posekané uvařené vejce a paštiku. Dochutíme solí, majoránkou, pepřem a hořčicí. Přidáme jedno syrové vejce a náplň dobře promícháme. Vydlabané housky naplníme připravenou nádivkou. Odřezky kloboučky na chvíli ponoříme do slané vody (pozor, aby se nepremočili) a položíme je na vrch naplněných housek. Pečivo pokropíme smetanou av horké troubě upečeme do křupavá.
Elektrická trouba: 185 ° C
Horkovzdušná trouba: 170 ° C
Plynová trouba: stupeň 3

Podobné recepty:

Plněné housky nebo Bosniaky, Housky plněné vajíčkem, Torichas - sladká pochoutka, Zapečené sýrové hnízda, Zapékané housky