Kávová zrna

8.11.2011
Potřebujeme:

Těsto: 300 g hladké mouky, 240 g másla, 120 g mletých vlašských ořechů, 120 g moučkového cukru
Kávová hmota: 250 g moučkového cukru, 100 g másla, 1 žloutek, 60 g mletých vlašských ořechů, 2 lžíce rumu, 2 PL kakaa, 50 ml čokolády na vaření, 50 ml uvařené silné kávy, džem podle chuti

Jak na to:

Do prosáté mouky přidejte mleté ​​ořechy, moučkový cukr, změklé máslo a vypracujte těsto, které nechte odležet v chladničce půl hodiny.
Kávová hmota: Do mísy přidejte máslo, cukr, žloutek, ořechy, kakao, rum a zalijte trochou silné kávy. Těsto by mělo být vypracovány na dobře tvarovatelné hmotu (v případě, že je řídké přidejte ještě ořechy nebo rozdrcené piškoty). Na pomoučněném vále vyválíme těsto na tenko a formičkou ve tvaru kruhu z něj vykrajujeme menší kolečka. Ty pak upečeme na plechu v troubě při 180 stupních. Po upečení necháme vychladnout a potřeme džemem. Z kávové hmoty tvarujeme rukama zrna. Druhou stranou příborového nože do každého zrna vtlačíme rýhu a polovinu namočíme do roztáté teplé čokolády. Zrna pak přilepíme na kolečka.

Podobné recepty:

Kávová zrna, Kávová zrna, Kávová zrna, Kávová zrna, Kávová zrna