Pikantní kuřecí křidélka

14.11.2011
Potřebujeme:

16 kuřecích křidélek, 250 ml kečupu, 1 lžička červené papriky, šťávu z jednoho citrónu, 1 PL tabasca, 4 PL octa (nejlépe vinného), trochu oregana, 4 lžíce oleje, 20 g másla, 1 cibuli-šalotka, 1 dcl drůbežího vývaru (z kostky), trochu chilli, 2 lžíce nasekané petrželky

Jak na to:

Marinádu uděláme tak, že v míse smícháme kečup, mletou papriku, citrónovou šťávu, tabasco, ocet, špetku soli a oregano. Do mísy vložíme očištěné, omyté a osušené křidélka tak, aby byly zcela ponořeny, přikryjeme průhlednou fólií, případně alobalem a na 24 hodin odložíme do chladničky. Marinádu z křidélek pak slijeme do mísy a odložíme na další použití. Kuřecí křídla necháme dobře okapat na sítu a osušíme jejich papírovým ubrouskem. Na široké teflonové pánvi zahřejeme olej a máslo. Křídla postupně z každé strany opékáme přibližně 7-10 minut do křupavá. Mezitím na pánvi rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme. Zalijeme vývarem a necháme přejít varem. Vmícháme marinádu a krátce vaříme. Omáčku dochutíme solí, chilli práškem, vmícháme nasekanou petrželku. Podáváme na míse obložené hlávkovým salátem.

Podobné recepty:

Pikantní kuřecí křidélka, Křidélka na magi, Kuřecí křidélka na citrónu, Pikantní kuřecí křidélka, Marinované kuřecí křidélka