Zeleninové brambůrky

Potřebujeme:

500 g cukety, 2 větší karotky, 2 vejce, 1 lžíci vegety, špetku mletého pepře, 100 ml mléka, 250 g hladké mouky, 1 hlávkový salát, 100 g rajčat, olej na smažení, špetku muškátového květu, 1 menší cibuli, 2 stroužky česneku, sůl, majoránku a strouhanku

Jak na to:

Cuketu omyjeme a okraje (mladé plody můžeme použít i se slupkou). Pak ji nastrouháme na hrubém struhadle do větší mísy a necháme chvíli odstát, až pustí vodu, tu slijeme. Karotky očistíme, omyjeme a nastrouháme na jemno. Cibuli oloupeme a nadrobno ji nasekáme. Oloupaný česnek nastrouháme nebo prolisujeme. Karotku, cibuli a česnek přidáme k nastrouhané cukety spolu s vejci, mlékem a hladkou moukou. Směs ochutíme vegetou, solí, muškátovým květem a špetkou pepře. Vše dobře promícháme. Z hustého Cuketové těsta tvoříme brambůrky. Smažíme je na pánvi na rozpáleném oleji, z každé strany asi 5 minut. Hotové placky rozložíme na papírový ubrousek, abychom je zbavili přebytečného tuku. Cuketové brambůrky podáváme teplé a zdobíme malými rajčaty a salátem. Můžeme je servírovat i jako přílohu k masu.

Podobné recepty:

Dobré kuřátko, Zámecké brambůrky, Sýrová polívčička, Pikantní pomazánka, Zeleninové osvěžení