Zapékané mladé dýně

Potřebujeme:

750 g mladých dýní, 100 g sýra na strouhání, 4 vejce, 4 lžíce jemné krupice, 80 g másla, sůl

Jak na to:

Oloupané dýně, ze kterých jsme odstranili střed s jádry, nakrájíme na tenké plátky, osolíme je a necháme odstát, aby uvolnily vodu. Rozšleháme vejce, vložíme do nich dýně, přidáme krupici a nastrouhaný sýr. V nádobě rozpustíme máslo, poklademe na něj směs s dýní (do 2 až 3 cm vrstvy) a pečeme do červena. Podáváme teplé i studené, s bramborami a zeleninovým salátem.

Podobné recepty:

Zapékané tykve, Dýně s příchutí, Zavařovaná dýně vhodné na prívarok nebo polévku, Nakládané okurky, zelená rajčata a malé dýně, Koláč z dýně