Alsaské zelí

Potřebujeme:

500 g kysaného zelí, 1 cibuli, 2 lžíce sádla, 1 dcl bílého vína, 1 jablko, sůl, 10 jalovců, 300 g anglické slaniny, 2 cl třešňovice, 500 g brambor, 4 klobásy, 4 kotlety, pepř

Jak na to:

Misku na zapékání vyložíme plátky anglické slaniny.
Na sádle osmahneme cibuli, přidáme kysané zelí, jablko, jalovce a krátce podusíme. Vložíme do misky, zalijeme třešňovice a vínem.
Navrch položíme klobásy, osolené, naklepané a okořeněné kotlety. Zapékáme 1-1,5 hodiny. Podáváme s chlebem nebo bramborami.

Podobné recepty:

Dušené červené zelí, Salát z čínského zelí, Dušené pekingské zelí na másle, Zelné karamely, Zelné flíčky