Plněný patizon

Potřebujeme:

1 osoba (2 porce)
1 středně velký patizon, 1 šalotku, 2 lžičky olivového oleje Bertollo, 2 rajčata, 3 středně velké žampiony, 2 PL mražené kukuřice, 2 lžičky worcesteru, majoránka, sůl, vegetu, pepř, celerovou nať

Jak na to:

Patizon omyjeme, odkrojíme vrchní část, odstraníme jadérka
a mírně osolíme.
Na olivovém oleji krátce orestujeme na kostičky pokrájenou šalotku, přidáme na kostičky nakrájená rajčata, kukuřici a očištěné na plátky pokrájené žampiony. Posypeme vegetou a mletým pepřem.
Podlijeme malým množstvím vařící vody, posypeme majoránkou, přidáme worcesteru a krátce podusíme.
Směsí naplníme patizon, podlijeme vroucí vodou a pečeme v rozehřáté troubě za občasného podlévání do měkka. Patizon po upečení rozkrojíme na polovinu a před podáváním posypeme čerstvou sekanou celerovou natí.

Podobné recepty:

Plněný patizón, Zapékaný patizon, Plněný patizon, Plněný patizon, Patizon na kari koření