Perníkový koláč

5.12.2011
Potřebujeme:

600 g hladké mouky, 240 g moučkového cukru, 4 vejce, 100 g másla, 4 lžíce horkého medu, mletou skořici, lžičku jedlé sody
Náplň: švestková povidla, mleté ​​ořechy
Na potření: 1 vejce

Jak na to:

Z mouky, cukru, másla, vajec, horkého medu, mleté ​​skořice a z jedlé sody připravíme těsto.
Rozdělíme ho na 4 díly a odložíme je na 2 hodiny na chladné místo. Plech na pečení vymažeme.
Každý díl odleženého těsta rozválíme, potřeme povidly a posypeme 2 hrstmi mletých ořechů. Naplněný koláč potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v mírně vyhřáté troubě 40 minut. Po upečení je lepší koláč krájet až druhý den.

Podobné recepty:

Perníkový koláč, Perníkový koláč s mandlemi, Perníkový koláč s mandlemi, Perníkový koláč karamelový, Karamelový perníkový koláč