Jogurtový dort s broskvemi

28.11.2011
Potřebujeme:

130 g moučkového cukru, 130 g másla, 2 vejce, 200-220 g polohrubé mouky, 1 lžičku kypřícího prášku do pečiva
Náplň: 400 g bílého smetanového jogurtu, citrónovou šťávu, 100 g moučkového cukru, 20 g želatiny, 250 ml 33% šlehačky , 2 ks vanilkového cukru
Na ozdobu: sterilizované broskve, rozdrcené pistácie, nastrouhanou bílou čokoládu, čiré dortové želé

Jak na to:

Žloutky utřeme s práškovým cukrem a máslem. Přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem a do tuha ušlehaný sníh. Těsto vlijeme do dortové formy vymazané a vysypané moukou. Korpus pečeme při teplotě 180 ° C asi 30-40 minut.
Náplň: Podle návodu si připravíme želatinu. Smetanu vyšleháme do tuha. Do bílého jogurtu přidáme moučkový cukr, vanilkový cukr, citrónovou šťávu a připravenou želatinu. Přimícháme do tuha ušlehanou smetanu. Na vychladlý korpus navrstvíme náplň a odložíme ho do lednice ztuhnout. Dort ozdobíme nakrájenými broskvemi, zalijeme připraveným Dort-želé. Až ztuhne, dozdobíme dort nastrouhanou bílou čokoládou a podrcených pistáciemi.

Podobné recepty:

Jogurtový dort s broskvemi, Jogurtový dort s broskvemi, Letní jogurtový dort bez pečení, Kuřecí maso s broskvemi, Jogurtový dort