Rybízový koláč

4.1.2012
Potřebujeme:

140 g moučkového cukru, 140 g másla, 5 žloutků, 250 g polohrubé mouky, 150 g mletých ořechů, půl balíčku kypřícího prášku do pečiva
Náplň: 100 g moučkového cukru, tuhý sníh z pěti bílků, 50 g krystalového cukru

Jak na to:

Změklé máslo ušleháme s moučkovým cukrem a se žloutky. Postupně k němu přidáváme mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva a mleté ​​ořechy. Připravené těsto necháme dvacet minut odstát a potom ho rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme ve vyhřáté troubě s teplotou 180 ° C. Na vychladlý koláč navrstvíme sněhovou nádivku a posypeme rybízem.
Náplň: Práškový cukr zalijeme stejným objemem vody a uvaříme sirup. Z bílků a krystalového cukru vyšleháme tuhý sníh a pomalu do něj zašleháme horký sirup. Zlehka promícháme.

Podobné recepty:

Koláč líné ženy, Rybízový koláč, Měkký koláč, Koláč pro líné hospodyňky, Jablkový koláč