Plněný sýr

Potřebujeme:

350 g uzeného eidamu, 125 g másla, 2 tavené sýry, 2 vejce uvařená natvrdo, cibuli, sterilovanou okurku, 100 g salámu, lžičku hořčice, 50 g červené kapie, 3 lžíce hrášku, sůl

Jak na to:

Kostku uzeného sýra zabalíme do mikrotenového sáčku (na kapse uvážeme uzel) a vaříme ve vodě asi 15 minut. Ještě horký sýr vyjmeme z kapsy a rozválíme na plát. Během vaření sýra připravíme nádivku tak, že vejce, salám, cibuli, okurku a kapii nakrájíme na malé kostičky a utřeme s máslem, taveným sýry, hořčicí a hráškem. Nádivku rozetřeme na plát sýra, který srolujeme, zabalíme do alobalu a na několik hodin odložíme do chladničky.Roládu nakrájíme na asi 5 mm silné plátky a poklademe na mísu.

Podobné recepty:

Oštiepok plněný šunkou a smažený v bramborovém těstíčku, Plněný hermelín, Celer plněný šunkou, Plněný hermelín na jednohubky, Fruzínske chacapury (jednoduchy chléb plňený sýrem)