Zapékaná ryba s nivou

30.11.2011
Potřebujeme:

kousky umytého, vykostěného a na plátky pokrájeného candáta (může být i amur nebo kapr), hladkou mouku, vejce, olej, sýr s modrou plísní

Jak na to:

Plátky ryby osolíme, obalíme v hladké mouce, vejci a z obou stran osmažíme v rozpáleném oleji do růžová. Kousky ryby narovnáme do mísy nebo pekáče a posypme nahrubo nastrouhaným sýrem tak, aby byla celá ryba zakryta sýrem. Polijeme výpekem a zakryté dáme zapéct asi na 20 minut. Sýr se zapeče a ryba dostane výbornou chuť. Podáváme se zeleninovým salátem s černými olivami a tmavým chlebem nebo bramborami.

Podobné recepty:

Zapékaná ryba s nivou, Těstoviny s nivou, Ryba na kari koření, Kuřecí směs s nivou, Zapékaná cuketa