Bílková roláda s čokoládovým krémem

Potřebujeme:

6 bílků, 170 g moučkového cukru, 60 g rozpuštěného másla, 170 g hrubé mouky, 1 lžičku kypřícího prášku do pečiva
Krém: 0,4 l mléka, 2 lžíce hrubé mouky, 2 žloutky, 80 g čokolády na vaření, 80 g moučkového cukru , 150 g másla

Jak na to:

Z bílků vyšleháme tuhý sníh, přidáme cukr a vyšleháme dohladka. Potom do sněhu střídavě vmícháme po lžících máslo a mouku promíchanou s kypřícím práškem. Plech vyložíme mastným papírem, rozetřeme na něj těsto, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme dorůžova. Těsto i s papírem svineme do rolády a necháme vychladnout. Z vychladlé rolády stáhneme papír, potřeme ji krémem, svineme, vrch rolády potřeme zbylým krémem a vidličkou ozdobíme. Na několik hodin dáme na chladné místo.
Krém: V části mléka rozmícháme mouku a žloutky. Zbylé mléko, rozlámanou čokoládu a cukr vaříme za stálého míchání a když začne vřít, přilijeme mléko rozmíchané s moukou a žloutky a uvaříme hustou kaši. Do ještě teplé kaše přidáme utřené máslo a necháme vychladnout

Podobné recepty:

Bílková roláda s čokoládovým krémem, Bílková roláda s čokoládovým krémem, Roláda z bb sušenek, Roláda s tvarohovým krémem, Dortíčky s čokoládovým krémem