Česnekový kapr na smetanových bramborách

30.11.2011
Potřebujeme:

1 střední kapr zbavený vnitřností, 1 kg vařených brambor, 5 dcl smetany, 100 g másla, 1 / 2 hlavičky česneku, mletý bílý pepř, sůl

Jak na to:

Kapra omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší porce. Do každého kousku uděláme nožem několik podélných zářezů. Větší část oloupaných slupky česneku nakrájíme na plátky a vložíme je do zářezů v mase. Porce osolíme a opepříme. Dno máslem vymazaného pekáčku poklademe uvařenými bramborami nakrájenými na plátky silné asi 1 cm, jemně je osolíme, opepříme a posypeme prolisovaným zbytkem česneku. Na brambory rozložíme porce kapra. Brambory s kaprem zalijeme smetanou a každou porci kapra poklademe kouskem másla. Pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 170 ° C a pečeme dozlatova.

Podobné recepty:

Kapr na bramborách, Zapékaný kapr s jogurtovou omáčkou, Zapékaný kapr s jogurtovou omáčkou, Kapr na bramborách a víně, Česnekový kapr