Rajčatově-papriková pomazánka

21.12.2011
Potřebujeme:

3 kg rajčat, 1 hořčičný pohár octa, l hořčičný pohár kryst.cukru, 1 hořčičný pohár oleje, 1 lžička soli, 1 / 2 kg papriky (nejlépe beraní rohy nebo feferonky)

Jak na to:

Umyté rajčata, olej, ocet, cukr, sůl dáme do větší nádoby vařit 3 hodiny. Když masa začne vřít, pokračujeme ve vaření na nejmenším plameni a občas promícháme.
Po zhoustnutí rozmixujeme, propasírujeme přes sítko a přidáme umletou papriku, nebo beraní rohy, zda feferonky i s jaderníků a ještě vaříme půl hodiny.
Po uvaření dáme do skleniček a krátce (asi 5 min.) Sterilujeme.
Pomazánka je velmi dobrá na špagety, k párkem a k různým pečeným masům.
Z jedné dávky se udělá asi 12 skleniček z výživy.

Podobné recepty:

Sardinková pomazánka v rajčatové omáčce, Papriková pomazánka, Papriková pomazánka na topinky, Papriková pomazánka, Papriková pomazánka na topinky