Medové trojúhelníky s čokoládou

13.12.2011
Potřebujeme:

Medové těsto: 200 g moučkového cukru, 3 vajíčka, 3 PL med (asi 60g), 150 g másla, 500 g hladké mouky Speciál, 1 lžičku sody, 10 g kakaa, špetku mleté ​​skořice
Vanilkový krém: 2 dcl čerstvého mléka, 30 g prášku Zlatý klas, 1 vanilkový cukr, 40 g krystál.cukru, 30 g rumu, 200 g másla, 100 g rybízového džemu

Jak na to:

Těsto: Cukr, celá vejce, med a máslo mícháme nad párou do rozehřáté (rozpuštění). Odstavíme, přidáme jedlou sodu a znovu promícháme. Nakonec po mírném vychladnutí přidáme směs mouky, kakaa a skořice.
Necháme odležet, nejvhodnější den předem na chladném místě.
Pak rozdělíme těsto na dvě části a vyválíme tenké pláty (3-4 mm), které upečeme na vymazaném obráceném plechu. Před upečený pláty propícháme. Pečeme při teplotě 200 C přibližně 7 minut.
Necháme vychladnout, opatrně nožem podřežu a rozdělíme na dvě poloviny (vzniknou 4 hrubší pláty).

Krém: Z mléka, prášku Zlatý klas, vanilkového a krystalového cukru uvaříme hustý pudink, který vychladíme. Dochutíme rumem a rozšleháme máslo. Vyšleháme hladký krém. Krémem plníme připravené pláty.

Střídavě: Medový plát, krém, medový plát, džem, medový plát, krém a medový plát.
Necháme ztuhnout, pokrájíme na pásy a boky a povrch potáhneme (polijeme) čokoládou. Nakrájíme na trojúhelníky.

Podobné recepty:

Medové palačinky, Medové řezy, Medové řezy, Medové rohlíčky, Medové řezy