Višňová-maková štrúdl

22.12.2011
Potřebujeme:

hotové štrúdlové těsto zmrazené nebo chlazené, 500 g vypeckovaných višní, 100 g krystalového cukru, 1 / 2 lžičky skořice, 300 g máku, 2 lžíce medu, 1 / 8 l mléka, kůru z citronu, 1 / 2 vanilkového cukru, 2 PL rumu , 1 PL rozinek, špetku soli, máslo, moučkový cukr

Jak na to:

Rozinky namočíme na 1 hodinu do rumu.
Mléko, 50 g cukru, med, vanilkový cukr, sůl a skořici provaříme. Přisypeme rozemletý mák, rozinky s rumem, promícháme a necháme vychladnout.
Štrúdlové těsto rozválíme na tenký plát, potřeme rozpuštěným máslem, potřeme makovou náplní. Na ni rozdělíme vypeckované višně, posypeme je zbytkem cukru, trochou skořice, kratší okraje těsta založíme, pak štrúdl srolujeme, přeložíme na vymazaný plech, potřeme rozpuštěným máslem a vložíme asi na 30 minut do trouby vyhřáté na 200 ° C.
Ještě teplou štrúdl posypeme moučkovým cukrem.

Podobné recepty:

Jablečná (maková) štrúdl, Višňově-maková štrúdl, Ořechové a makové rohlíky, Štrůdl trochu jinak, Štrúdl z piva