Barevné kuřecí asijské stehna

Potřebujeme:

400 g vykostěných kuřecích stehen, 1 cibuli, 3 malé papriky (červená, zelená, žlutá), 1 malou konzervu bambusových výhonků, ½ hrnku slepičího vývaru (může být i instantní bujón), 1 cl sherry, whisky nebo brandy, olej, solamyl, rýži ve varných sáčcích, kari koření, zázvor, sójovou omáčku, chilli papričku

Jak na to:

Vykostěné kuřecí stehna nakrájíme na kostky, přidáme olej, sójovou omáčku, zázvor, kari, brandy a solamyl, promícháme.
Přikryjeme, necháme asi půl hodiny marinovat.
Cibuli nakrájíme podélně na měsíčky, papriku na malé kosočtverce. Na pánvi rozpálíme olej, marinované maso na něm rychle osmahneme, vyjmeme. Do výpeku dáme smažit cibulku spolu s paprikou a chilli papričkou.
Po minutě vaření přidáme bambusové výhonky a smažíme ještě asi minutu. Do pánve pak vrátíme maso, zalijeme vývarem, přidáme trochu sojové omáčky. Na mírném ohni povaříme asi sedm minut.
Při přípravě rýže můžeme kromě soli přidat kari koření, rýže tak získá pěknou žlutou barvu.

Podobné recepty:

Barevné kuře, Kuřecí stehna s mrkví, Grilovaná kuřecí stehna, Grilované kuřecí stehna, Selské kuřecí stehna